Linnunradan talvikot

Linnunradan Venänkääpiöhamsteri Talvikot


Oulun näyttelystä

07.2.2007

Destiny's Jellybean BIS-kehässä
Meidän näyttelyreissu Ouluun meni tosi kivasti. Himpusti yllätti se, että Oulussakin oli sanallinen arvostelu, ihan luultiin että se on vaan kokeilu Vantaalla.

Vaan eipä se mitään. Menestystä tuli, eli Vesuvius sai ERI:n, sertin ja sijoittui S2:ksi. Jellybean sai ERI:n ja nappasi samalla toisen sertinsä, oli S1 ja BIS! Muut mukana olleet hamsterit saivat H:n. Honey on piskuinen, mutta ihan kivan tyyppinen ja värinen, Fudgen turkki ei antanut sille oikeutta, sillä se on hiukan rasvainen ja eloton. Prophet Five taas ei pääse oikein oikeuksiinsa sanallisen arvostelun kanssa, sillä sen väri on haalea. Sanallinen arvostelu ehkä painottaa enemmän sitä kokonaisuutta, kun taas pistearvioinnissa P5 on menettänyt lähinnä väristä pisteitä, muutenhan se on tosi kaunis.

Hiukan on harmittanut, kun Satumetsän Niinalta on tullut sähköpostia koskien Vesuviuksen veljen, Toban terveydentilaa. Eläinlääkäri on epäillyt sillä jonkinlaista maksa- tai haimasairautta. Oireina on ollut laihtuminen ja valkoinen kakka, sekä lisääntynyt vedenkulutus. Vesuvius on kuitenkin elämänsä kunnossa, ja se sai näyttelyarvostelussa jopa palautetta siitä että se on hiukan tukeva, joten en nyt vielä panikoidu sen suhteen, että se olisi perinnöllistä.